Και όμως υπάρχει μια
ουσία που αυξάνει υπερβολικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και κυρίως
εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής.
Αυτό αποδεικνύει μια
επιστημονική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αϊοβα. Αυτή η ουσία δεν είναι άλλη από την ασπαρτάμη, την οποία περιέχουν τα
αναψυκτικά διαίτης.
Η μελέτη
πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 60.000 γυναικών. Σύμφωνα με την έρευνα, oι γυναίκες που καταναλώνουν πολλά αναψυκτικά
διαίτης αντιμετωπίζουν κατά 30% την πιθανότητα να υποστούν αγγειακό εγκεφαλικό
επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή και έχουν κατά 50% περισσότερες πιθανότητες να
πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο.
Σε έρευνά τους με τίτλο «Επιδράσεις της Ασπαρτάμης στον εγκέφαλο:
Νευρολογικές επιπτώσεις της ασπαρτάμης;» (Effects of Aspartame on the Brain: Neurologic Effects of Aspartame?),
οι Ρίτσαρντ Βούρτμαν και Τίμοθι Μάχερ, αναφέρουν πως ο λόγος για
τον οποίο η ασπαρτάμη θεωρείται τόσο
επικίνδυνη είναι γιατί πρόκειται ουσιαστικά για ένα μόριο που αποτελείται από
τρία χημικά συστατικά που έχουν στοιχειοθετηθεί ως απολύτως νευροτοξικά:
ασπαρτικό οξύ (40%), μεθανόλη (10%) και φαινυλαλανίνη (50%).
Η Ασπαρτάμη αναφέρεται σαν
υπεύθυνη για το 75% των παρενεργειών των οφειλόμενων σε πρόσθετα τροφίμων
σύμφωνα με την F.D.A. («Διαχείριση Τροφίμων και Φαρμάκων»). Πολλές από αυτές
τις παρενέργειες είναι πολύ σοβαρές συμπεριλαμβανομένων νοητικών βλαβών και
θανάτων. Mερικά από τα 90 διαφορετικά τεκμηριωμένα συμπτώματα που αναφέρονται
στην έκθεση είναι:
Πονοκέφαλοι/ημικρανίες, ζαλάδες, διανοητική σύγχυση, ναυτία,
μουδιάσματα, μυϊκοί σπασμοί, αύξηση βάρους, δερματικά προβλήματα, κατάθλιψη,
εξασθένηση, ευερεθιστικότητα, ταχυκαρδία, αϋπνία, προβλήματα όρασης, απώλεια
ακοής, ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, αναπνευστικές δυσκολίες, κρίσεις
ανησυχίας, γλωσσοδιάρροια, απώλεια γεύσης, σκοτοδίνη, απώλεια μνήμης και πόνοι
συνδέσμων.
Ακολουθεί μία ενδεικτική ξενόγλωσση βιβλιογραφία σχετικά με
τις επιπτώσεις της χρήσης της ασπαρτάμης, καθώς και τους ελλιπείς
τοξικολογικούς ελέγχους που την κατατάσσουν δικαιολογημένα στην υπ' αριθμόν 1
επικινδυνότερη πρόσθετη ουσία:
Roberts,
H.J., M.D. (1990) Aspartame (NutraSweet): Is it safe? Philadelphia, PA: The
Charles Press
Wurtman,
Richard J. & Timothy J. Maher. (1987). Effects of aspartame on the brain:
Neurologic effects of aspartame. Presented at the symposium: "Sweeteners:
Health Effects," Naylor-Dana Foundation, New York; February 18-20, l987.
Sax's
Dangerous Properties of Industrial Materials (eighth edition). New York: Van
Nostrand Reinhold: 2251-2252.
Gordon,
Gregory. (1987). NutraSweet: Questions swirl. United Press International,
3-part series.
Bowen,
James, M.D. (2000). Aspartame murders infants in violation of Title 18 of the
Genocide Law. Dorway Web site, June 6.
Roberts,
H.J., M.D. (1994). Statement of H.J. Roberts, M.D., concerning the use of
products containing aspartame (NutraSweet) by persons with diabetes and
hypoglycemia. Dorway Web site, August 9.
Olney, John,
M.D. (l996). "Increasing brain tumor rates: Is there a link to
aspartame?" Journal of Neuropathology and Experimental Neurology, Vol 55,
No 12 (December).
Walton, Dr.
Ralph (1993). "Adverse reactions to aspartame: Double-blind challenge in
patients from a vulnerable population." Society of Biological
Psychiatry.
Monte, Dr.
Woodrow. (1984). "Aspartame: Methanol and the public health." Journal
of Applied Nutrition, Vol 36, No 1.
Metcalfe,
Ed. (2000). "Sweet talking." The Ecologist, Vol 30, No 4 (June).
Trocho, C.,
R. Pardo, I. Rafecas, J. Virgili, X. Remesar, J.A. Fornandex-Lopez, M. Alemany.
(1998). "Formaldehyde derived from dietary aspartame binds to tissue
components in vivo." Life Sciences 63 (5), June 26, pp 337-49.
Στοιχεία από: medicalnews.gr - iefimerida.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου